Sparkling Trout

En spännande och lite exklusiv anrättning som bådar för succé vid middagsbjudningen. Hade egentligen tänkt göra en vitvinsås men, då det inte fanns något vitt vin att tillgå så provade jag med mousserande vin istället, och det blev riktigt bra!
Detta behövs för 4 personer

Fiskkrydda - förslagsvis Seafood & Fish från Santa Maria.
Mousserande vitt vin - jag använde René Barbier Cavo Seco, men den som verkligen vill imponera väljer en lite finare Champange.
Smör (och inget annat än äkta smör) att steka i.
Grädde.
Ris som tillbehör.
Innan man sätter igång med fisken så börjar man koka riset - fisken går ganska fort att laga så det är bra om riset får koka en stund innan man sätter igång med stekningen, så att riset och fisken blir klar någorlunda samtidigt.
Filéerna kryddas med fiskkryddan och steks i smör i en panna med höga kanter. Stek filéerna lätt så att de inte är helt genomstekta.

Smaka av med grädde och eventuellt lite mer av fiskkryddan.
Ris, fisk och sås - mer behövs egentligen inte. Till detta dricker man resten av det mousserande vinet och, för att det är så bra för matsmältningen, en nubbe.