Häika-tunnbrödrulle
Bidrag från Njord
Ingredienser:
Lagom mycket harr.
Färsk potatis (viktigt med färsk).
Purjolök.
Smör.
Majonäs (kan uteslutas).
Grovsalt.
Citronpeppar.
Öl (att förtära under matlagningen)
Tillredning:
Börja matlagningen med att öppna en öl och drick ur den.
Sätt potatisen på kokning och lägg i lite smör eller baka potatisen i folie
i brasan (glöm isåfall ej grovsalt och smör).
Öppna en öl till, och häll upp den "lille".
Harren tillagas i stekpanna. Har man en större fisk kan man välja filébitar.
Annars stekar man den o-filead men rensad. Krydda först med citronpepparn
och grovsalt efter behag.
Medans harren och potatisen blir klar, skär till purjon.
Ta sen fram tunnbrödet och smöra sparsamt.
Öppna en öl till.
Glöm ej att vända på harren nu, om du inte redan gjort det.
När potatis och ölen... menar harren är klara, dela dessa i småbitar och
fyll upp tunnbrödet.
Lägg över rikligt med purjo och garnera med majonäs om detta önskas.
Öppna ny öl och njut. Glöm ej kasken efteråt.