Fiskburgare

En mycket god anrättning som inte är så besvärlig att tillaga som man först kan tro. Rätten består av två delar som görs separat; gurksallad och själva burgaren.

Detta behövs för 4 personer
Till burgaren:
500 g skinn- och benfri fiskfilé. Använd Harr, Öring, Röding eller Lax.
En liten gul lök.
1 tsk salt.
1 tsk chilipeppar.
2 äggulor.
1 msk ströbröd.
Smör till stekningen.
Grovt bröd samt västerbottenost.

Till gurksalladen:
300 g gurka.
4 msk vinäger.
3 msk socker.
3 krm salt.

Börja med att göra gurksalladen så att den får stå till sig en stund. Skiva gurkan tunt och blanda den med vinägern, sockret och saltet. Så var det dags för burgarna och man inleder med att finhacka fisken och löken. Blanda ihop detta med salt, chilipeppar, äggulorna och ströbrödet. Forma burgare och stek i smör en eller ett par minuter per sida.

Lägg på en burgare och ovan på den lite av gurksalladen. Ovan detta den andra brödhalvan och den goda fiskburgaren är klar!

Till detta smakar en kall ljus öl förträffligt.