Fiskburgare

En
mycket god anrättning som inte är så besvärlig att tillaga som man först kan
tro. Rätten består av två delar som görs separat; gurksallad och själva burgaren.
Detta behövs för 4 personer
Till burgaren:
500 g skinn- och benfri fiskfilé. Använd Harr, Öring, Röding eller Lax.
En liten gul lök.
1 tsk salt.
1 tsk chilipeppar.
2 äggulor.
1 msk ströbröd.
Smör till stekningen.
Grovt bröd samt västerbottenost.
Till gurksalladen:
300 g gurka.
4 msk vinäger.
3 msk socker.
3 krm salt.

Börja
med att göra gurksalladen så att den får stå till sig en stund. Skiva gurkan
tunt och blanda den med vinägern, sockret och saltet. Så var det dags för
burgarna och man inleder med att finhacka fisken och löken. Blanda ihop detta
med salt, chilipeppar, äggulorna och ströbrödet. Forma burgare och stek i
smör en eller ett par minuter per sida.
Lägg på en burgare och ovan på den lite av gurksalladen. Ovan detta den andra
brödhalvan och den goda fiskburgaren är klar!
Till detta smakar en kall ljus öl förträffligt.