Harrpizza
Man
kan ju prova använda harr till det mesta... så varför inte
göra en harrpizza?
Pizzadeg för en ungsplåt
En pizzadeg är enkel att göra. Blanda ihop 2 dl vatten, 2 msk
olivolja, ett halvt paket jäst, lite salt och 5 dl vetemjöl. Arbeta
degen smidig och låt jäsa i 30 minuter. Därefter kavlar
man ut degen på en lätt inoljad, normalstor, ungsplåt.
Fyllning
Vill man vara riktigt noga så kokar man ihop sin egna tomassås,
men det funkar helt ok att breda ut ett tunt lager chili-sås - man
väljer själv. Strö på rikligt med riven ost. Varva
harrfileer med hackade crabsticks och strö slutligen över rikligt
med hackad dill.
Tillagning
In i ugnen, 275 grader, i sisådär 7-8 minuter (eller tills pizzan
fått färg och brödet är gräddat). Servera med
ett par citronskivor och harrpizzan är fulländad!