Pelles skinkharr

När harren legat i frysen ett tag får den en sämre konsistens och lite tråkig smak, och det skadar inte att hjälpa harren på traven lite. Detta recept är perfekt för fryst harr och ger en riktigt lyxig och god rätt - perfekt att överraska gästerna med när man har middagsbjudning hemma då den är enkel att laga för lite fler personer.

För fyra hungriga personer behövs:
C:a 8 hekto harrfilé - använd alltså med fördel harr från frysen.
8 skivor lufttorkad skinka.
Knappa kilot brysselkål.
Ungefär en halvliter grädde.
Västerbottenost.
Salt och vitpeppar.
Hackad persilja.

Fisken
Börja med att krydda fileerna lätt med salt och vitpeppar. Smörj sedan en form med lite smör och lägg ut fyra skivor skinka bredvid varandra. Lägg sedan fiskfileerna ovanpå skinkan och avsluta med de fyra skinkskivorna som är kvar ovanpå fileerna. Efter ungefär en kvart i en 225 grader varm ugn är skinkan lagom krispig och fisken klar.

Såsen
Koka upp grädden och tillsätt rikligt med västerbottenost - tillräckligt för att såsen skall få en tydlig ostsmak. Smaka av med lite salt och peppar vid behov.

Kålen
Koka brysselkålen färdig i lättsaltat vatten och häll sedan över såsen - man kan med fördel dela varje brysselkål en gång innan man häller över såsen, men det är inte nödvändigt.

Servering
Servera en rejäl bit av fiskanrättningen med sås-blandningen. Garnera med lite riven västerbottenost och hackad persilja. Servera med ett kraftigt vitt vin och middagen är en succé!