Ceviche de Pantano

Ett intressant, och ganska ovanligt, sätt att tillaga harr på. Metoden är dock långt från ny då den brukats i ett par tusen år i central- och sydamerika, Det tog dock tid innan den nådde så långt som till Stora Harrträsk, Västerbotten, Sverige.

Ingredienser:
Filéer av harr
Citron
Färsk chili
Färsk koriander
Salt
Peppar

Tillagning:
Pressa rikligt med citronsaft i en plastpåse - det skall vara så pass mycket att filéerna blir helt täckta i slutändan.
Hacka och blanda i röd och grön färsk chili efter smak.
Tillsätt rikligt med färsk koriander.
Lägg i fiskfiléerna - är de väl stora skadar det inte att dela dom i ett par tre bitar.
Lägg den väl tillslutna plastpåsen svalt i 4-5 timmar.

Servering:
Filéerna har efter marineringen ändrat karaktär - den är numer fast och vit i köttet - och det enda som återstår är att salta och peppra efter smak.
De marinerade filéerna fungerar ypperligt tillsammans med kokt färskpotatis, en kall sås samt den fantastiska utsikt Siken vid Stora Harrträsket bjuder på!