The "Träsket-dream-team"

Mängder med flugmönster har passerat revy på våra trekast för harrtrollingen i träsket genom åren. Vissa har kunnat avfärdats redan efter ett trollingvarv, medan andra har funnits med i flera år innan något annat mönster visat sig bättre och fått överta platsen på tafsen. Nya mönster får i regel börja som översta upphängare för att, om de visar sig bra, vandra ner mot platsen som ändfluga, en ytterst svår plats att erövra.

Vårt "Träsket-dream-team" ser idag ut som följer...

Den Enda derivat 1

Den Enda provades i träsket, utan större förväntningar, första gången 2003 men visade sig fungera utmärkt.
Året efter såg denna utveckling dagens ljus och resultaten blev än bättre.
Den Enda derivat 1 har sedan dess visat sig vara en av de två klart effektivaste trollingflugorna i träsket och har en, idag, väl cementerad plats som trekastets ändfluga.

Guldhuvad E-12

Guldhuvad Europeá 12 som den egentligen heter är den fluga som tillsammans med Den Enda derivat 1 gett oss klart flest (och störst) harrar i träsket.
Den är numer given som första upphängare på trekastet och den trivs uppenbarligen på denna plats - det visar den genom att under stundom till och med dominera trekastet!

Dyson

Inte lika effektiv trollingfluga som de två övriga, men ett bra komplement på trekastet.
Att den inte är lika effektiv som Den Enda och den Guldhuvade gör att det, på den övre upphängaren, finns potential till förbättring.
Nu när flugattacken visat att flugkastet är det effektivaste alternativet i träsket så återstår att förfina trekastet - kanske dyker det snart upp ett nytt mönster på Dysons plats?!